Damiaanactie

De Damiaanactie 2015 bracht in de Middenschool €3171,98 op!
Hiermee kunnen 79 mensen genezen worden van TBC of lepra. Hartelijk dank hiervoor.

Dikke-truiendag

Als Groene school neemt de Middenschool jaarlijks deel aan de ‘Dikke-truiendag’. De verwarming werd een graadje lager gezet en de leerlingen kregen de oproep warm en ludiek gekleed naar school te komen. Uit de vrijwillige deelnemers kozen de leraren een Miss en Mister Dikke Trui.

Belgisch kampioen

Sébastien Van Poppel (14 jaar), leerling aan onze school, is sinds 31 januari 2015 Belgisch kampioen aspiranten op de piste. Proficiat!

tafeltennistornooi

Zeven leerlingen van de optie sport organiseerden tijdens de middagpauze een tafeltennistornooi. Liefst 43 deelnemers schreven in. Na een spannende finale behaalde Bryan Stammeleer de 3e plaats. Arthur Callebaut moest de duimen leggen voor Dries Arents. Proficiat voor de organisatoren en alle deelnemers.

Dirk Bracke te gast in de Middenschool

Dirk Bracke was op maandag 19 januari 2015 te gast in de Middenschool. Via anekdotes vertelde hij over de voorbereiding tot het uiteindelijk schrijven van een boek.

Tijdens het vragenmoment vertelde hij dat hij nog steeds pen en papier gebruikt om zijn verhaal neer te schrijven. ‘Het Engelenhuis’, ‘Black’, ‘Het uur nul’, ‘Blauw is bitter’ en zijn nieuwste boek “De bruid” werden aan onze leerlingen voorgesteld. Uit het laatste boek las hij zelf een stuk voor. Dit werd heel erg gesmaakt door het publiek.

Hij vertelde op geheel eigen wijze – rustig, spontaan, soms grappig – over zijn belevenissen. Het was een boeiende kennismaking met een groot auteur.

nieuw labo

Op vrijdag 30 januari werd in aanwezigheid van de algemeen directeur, de coördinerende directeurs, de directeur coördinerend en alle directies van Scholengroep 20 het nieuwe labo van de Middenschool officieel geopend. Naast het nieuwe meubilair kreeg het lokaal ook een facelift met prachtige canvassen in het thema van biomimicry.
De leerlingen volgen er de lessen STEM, natuurwetenschappen en wetenschappelijk werk.

Kangoeroewedstrijd

Wiskunde is hip op de Middenschool!

Maar liefst 60 leerlingen schreven in voor de preselectie van de Kangoeroewedstrijd.

Op donderdag 19 maart zullen onze bollebozen het opnemen tegen meer dan 6 miljoen leerlingen uit meer dan 60 landen.

‘DE KAAI’ – JAARGANG 8, EDITIE 2

Onze nieuwsbrief ‘De Kaai’ is een belangrijk communicatiemiddel over het reilen en zeilen in onze school. Viermaal in het schooljaar komt u te weten wat onze leerlingen zowel binnen als buiten de schoolmuren leren, ervaren en ontdekken.

Klik hier om de volledige editie 2 schooljaar 2014-2015 te bekijken.

Jonas, beste held van de wetenschap!

De uitvinderstekening ‘de coole step’ van Jonas Van Slambrouck viel in de prijzen. De wedstrijd in samenwerking met Technopolis, KETNET en Bayer telde 918 deelnemers – 25 tekeningen werden genomineerd. De Helden van KETNET nodigden onze STEM-leerling uit voor de coole wetenschapsshow in Technopolis.

Proficiat voor onze uitvinder in spe!

Powered by WordPress | Designed by: Free MMORPG | Thanks to Browser Games, Social Games and Video Game Music