Voor meer informatie klik hier.

Welkom!

Wij wensen onze leerlingen een mooi en boeiend schooljaar toe. Wij danken u ouders voor het vertrouwen dat u in de Middenschool stelt en hopen op een goede samenwerking.

Op woensdag 24 september nam de Middenschool deel aan de jaarlijkse interscholenveldloop. Matthias Van Den Berge (1AF) behaalde brons. Na een eerste plaats vorig schooljaar, gaf Glenn Makoun (2S) iedereen het nakijken en mocht hij opnieuw op het hoogste schavotje gaan staan. Proficiat aan alle deelnemers!

Ontmoeten

Gedurende de tweede week van het nieuwe schooljaar werkten de leerlingen van 1B rond het thema “Ontmoeten”. In deze projectweek leerden ze elkaar beter kennen, ontdekten ze de geschiedenis van onze stad en brachten ze ook een bezoek aan de brandweer. Deze zonnige ontmoetingsweek werd afgesloten met een sportdag.

‘DE KAAI’ – JAARGANG 7, EDITIE 4

Onze nieuwsbrief ‘De Kaai’ is een belangrijk communicatiemiddel over het reilen en zeilen in onze school. Viermaal in het schooljaar komt u te weten wat onze leerlingen zowel binnen als buiten de schoolmuren leren, ervaren en ontdekken.

Klik hier om de volledige editie 4 schooljaar 2013-2014 te bekijken.

‘DE KAAI’ – JAARGANG 7, EDITIE 3

Onze nieuwsbrief ‘De Kaai’ is een belangrijk communicatiemiddel over het reilen en zeilen in onze school. Viermaal in het schooljaar komt u te weten wat onze leerlingen zowel binnen als buiten de schoolmuren leren, ervaren en ontdekken.

Klik hier om de volledige editie 3 schooljaar 2013-2014 te bekijken.

Projectweek

De week voor de paasvakantie is traditiegetrouw projectweek. De thema’s waarrond gewerkt werd, zijn gezondheid, milieu, cultuur en sport. De 2e-jaars bezochten Parijs, Brussel en Gent.

Boekenquiz

Op vrijdagavond 14 maart 2014 vond de 8ste editie van de Boekenquiz. In deze quiz namen 9 groepen uit 5 basisscholen (BSGO Dender, BSGO Centrum, Gemeentelijke basisschool “Klavertje Vier” Parike, Freinetschool “De Klaproos” en Gemeentelijke Basisschool “De Knipoog” uit Tollembeek) het tegen elkaar op. BSGO Centrum veroverde de 1e plaats gevolgd door BSGO Dender. Een gedeelde 3e plaats voor de Freinetschool “De Klaproos” en de tweede groep van basischool Centrum. Elke deelnemende school ontving een boekenpakket, leesvoer voor de editie 2015.

Kies kleur tegen pesten

In de week voor de krokusvakantie koos heel Vlaanderen opnieuw kleur tegen pesten. Het hele schooljaar door doet ook het voltallige team van de Middenschool haar uiterste best om pesten een halt toe te roepen. Op vrijdag 28/2 keken alle leerlingen naar de film Spijt!, naar het boek van jeugdauteur Carry Slee, waarin hoofdpersonage Jochem slachtoffer is van pesterijen.

Tijdens de middagpauze dansten enkele vrijwilligers de MOVE tegen pesten. Bedankt aan Amber Van Der Haegen voor het nemen van dit initiatief!

DIKKE TRUIENDAG

Vrijdag 14 februari deed de Middenschool traditiegetrouw mee aan de actie Dikke-truiendag. De verwarming werd een paar graden lager gezet en zoals je op de foto’s kan zien, droegen sommigen hun warmste kledij!

Powered by WordPress | Designed by: Free MMORPG | Thanks to Browser Games, Social Games and Video Game Music