Inschrijvingen

* t.e.m. 3 juli : van 9-12 u

* vanaf 16 augustus : van 9-12 u en van 18-20 u

Het maken van een videoclip

Bekijk hier de videoclip van onze leerlingen optie cultuur. VVV was het thema: vriendschap, vrede en verdraagzaamheid. Na vele intensieve zanglessen en repetities waren ze klaar voor de geluidsopname. Voor de choreografie van het dansje werd uitvoerig geoefend. Kostuums werden bij elkaar gezocht, gepast en gemeten. Toen de dag van de opname aanbrak waren de leerlingen heel benieuwd hoe deze zou verlopen. Na een zware dag van vele herhalingen van het dansje, filmen uit verschillende hoeken, blacklights, rollerblades en skaten, kwam de zware dag op zijn einde. Ze hadden geen idee dat een videoclip opnemen zo’n zware onderneming was.

https://www.youtube.com/watch?v=dBPdBrQxyuY

sport op school

Een kijkje in de les LO

https://www.youtube.com/watch?v=5beJbNz9RiE

gezond ontbijt

Op maandag 30 maart werd het startsein gegeven van de GWP-week.

Alle 1e-jaars werden getrakteerd op een uitgebreid gezond ontbijt.

Techniekacademie project 7: 3D-printen

De leerlingen kregen uitleg over de werking van de 3D-printer. Op de computer tekenden ze een ontwerp dat dadelijk geprint werd.

Middenschool geselecteerd voor deelname aan ESA-project

Het project MELiSSA ( Micro-Ecological Life Support Alternative) vormt een hoogtechnologisch biologisch afvalrecyclagesysteem voor ruimtemissies. Voor lange vluchten zoals naar Mars werkt men aan biologische oplossingen om water te recycleren en voedsel en zuurstof te produceren.
De Middenschool krijgt de kans om aan het ‘Food from Spirulina Event’ mee te werken. De educatieve kits bevatten de spirulina bacterie. Deze bacterie kan door fotosynthese zuurstof produceren en ook als bron van voedsel dienen dat vele vitaminen en mineralen bevat.
In 2016 zal tijdens een ruimtevlucht naar het ISS de groei en zuurstofproductie van spirulina in een kleine bioreactor getest worden.

Dikke-truiendag

Als Groene school neemt de Middenschool jaarlijks deel aan de ‘Dikke-truiendag’. De verwarming werd een graadje lager gezet en de leerlingen kregen de oproep warm en ludiek gekleed naar school te komen. Uit de vrijwillige deelnemers kozen de leraren een Miss en Mister Dikke Trui.

Damiaanactie

De Damiaanactie 2015 bracht in de Middenschool €3171,98 op!
Hiermee kunnen 79 mensen genezen worden van TBC of lepra. Hartelijk dank hiervoor.

Belgisch kampioen

Sébastien Van Poppel (14 jaar), leerling aan onze school, is sinds 31 januari 2015 Belgisch kampioen aspiranten op de piste. Proficiat!

tafeltennistornooi

Zeven leerlingen van de optie sport organiseerden tijdens de middagpauze een tafeltennistornooi. Liefst 43 deelnemers schreven in. Na een spannende finale behaalde Bryan Stammeleer de 3e plaats. Arthur Callebaut moest de duimen leggen voor Dries Arents. Proficiat voor de organisatoren en alle deelnemers.

Powered by WordPress | Designed by: Free MMORPG | Thanks to Browser Games, Social Games and Video Game Music