28 09, 2018

Interscholenveldloop: schot in de roos voor de Middenschool

september 28th, 2018|Categories: 2018-2019, Nieuws Middenschool|Tags: |

Naar jaarlijkse gewoonte werd het sportieve schooljaar gestart met de Vlaamse veldloopweek waarbij op woensdag 26 september de interscholenveldloop te Geraardsbergen plaats vond i.s.m. de Geraardsbergse sportdienst en atletiekclub A.C.G.

Deze 30ste editie werd een schot in de roos voor de Middenschool. Van de 28 deelnemers werden 7 podiumplaatsen behaald.

1e plaats: De Duytsche Justen

2e plaats: Buyl Roan, Cottens Dieter en Van Der Biest Lily

3e plaats: De Jonge Louise, De Wandel Xeder en Slincx Femke

 

We danken alle leerlingen voor hun deelname aan deze glansrijke veldloopwedstrijd.

6 09, 2018

GSM-loze woensdag

september 6th, 2018|Categories: 2018-2019, Nieuws Middenschool|Tags: |

In de Middenschool worden voortaan gsm’s elke week een dagje geweerd op de speelplaats. ‘GSM-loze woensdag’ is een initiatief van de werkgroep Mediawijs, die hiermee jongeren wil wijzen op een verantwoord mediagebruik en streeft naar een gezond evenwicht tussen de offline en de online wereld.

De leerlingen mochten woensdag 5/9 hun gsm wel meenemen naar school maar moesten hem dus in de boekentas laten zitten. Tijdens de pauzes gaf dit ruimte om terug echt te spelen en echt te praten met elkaar. Voor velen was het waarschijnlijk even wennen maar tegelijkertijd een besef dat het best ok is om even ‘disconnected’ te zijn. (… dat ze best wel even zonder hun mobieltje kunnen.)

17 06, 2018

Leerlingen Latijn van de Middenschool halen brons, zilver en goud!

juni 17th, 2018|Categories: 2017-2018, Nieuws Middenschool|Tags: , |

De leerlingen van het tweede jaar namen naar jaarlijkse gewoonte deel aan het Euroclassica examen Latijn.
De vereniging Euroclassica organiseert jaarlijks een overkoepelend examen waaraan klasgroepen van over heel Europa kunnen deelnemen. Het examen bestaat uit een Latijnse leestekst met een reeks inhoudelijke en grammaticale vragen. Ook de algemene kennis over cultuur en mythologie van de leerlingen wordt getest. Leerlingen die slagen voor dit examen, ontvangen een certificaat met daarop een bronzen, zilveren of gouden eervolle vermelding.

25 05, 2018

Middenschool ondertekent charter!

mei 25th, 2018|Categories: 2017-2018, Nieuws Middenschool|Tags: |

De Middenschool wil een klimaatgezonde school zijn, daarom neemt ze deel aan het traject ‘ de klimaatbende van MOS’ en de stad Geraardsbergen. Door de ondertekening van dit klimaatcharter engageert ze zich om initiatieven uit te werken rond klimaat- en milieuthema’s.
De Middenschool draagt op die manier haar steentje bij tegen de opwarming van de aarde en werkt mee aan een klimaatgezond Geraardsbergen.

5 02, 2018

Bezoek van Dirk Bracke

februari 5th, 2018|Categories: 2017-2018, Nieuws Middenschool|Tags: , |

Dirk Bracke is een Vlaamse jeugdschrijver met naam. Hij is een vaak gelezen jeugdauteur bij onze jeugd. Op maandag 29 januari 2018 kwam hij naar onze Middenschool om enkele lezingen te geven voor onze leerlingen van het 2de jaar. Hij schreef al heel wat boeken, waaronder “Black”, “Back”, “Rollercoaster”, “Zij en haar”, “Straks doet het geen pijn meer”, “Het uur nul”, “Blauw is bitter”, “De bruid”, “De martelaar”… Zijn laatste boek “Has#tag” werd uitgebreid besproken. Ook mochten onze leerlingen samen met de auteur naar een kortfilm kijken die Adil El Arbi en Bilall Fallah (regisseurs van onder meer “Black” en “Patser”) maakten naar aanleiding van het verschijnen van het boek “Has#tag”. Dit was een unieke ervaring. Ook andere boeken werden reeds verfilmd (“Black”, gebaseerd op “Black” en “Back” – “Bo”, gebaseerd op “Het engelenhuis”). Onze leerlingen konden tijdens het uitgebreid vragenmoment beter kennismaken met de auteur en zijn werk. Het waren heel leerrijke uurtjes.

14 12, 2017

Warmste week

december 14th, 2017|Categories: 2017-2018, Nieuws Middenschool|Tags: , |

 

Officieel vindt de Warmste Week van Music for Life plaats voor de kerstvakantie maar omwille van de examenperiode organiseerde de Middenschool haar Warmste Week van 27/11 t.e.m. 1/12.

 

Gedurende deze schoolweek werden dagelijks tijdens de pauzes zelfgemaakte wafels en warme chocolademelk verkocht voor het goede doel.

 

Maar liefst € 998.50 werd er ingezameld! De Vriendenkring rondde dit bedrag af naar € 1000 en overhandigde de cheque aan het gekozen goede doel, namelijk Ons Geluk vzw, afdeling Home Magnolia. Dit is een begeleidingstehuis binnen de Bijzondere Jeugdzorg die instaat voor de opvang en begeleiding van jongeren die omwille van diverse moeilijkheden niet langer thuis kunnen verblijven.

20 10, 2017

Middenschool Geraardsbergen zet in op mediawijs onderwijs.

oktober 20th, 2017|Categories: 2017-2018, Nieuws Middenschool|Tags: , |

Een enthousiast team van 5 startte vorig jaar met het voorbereiden van het project mediawijsheid. Op vrijdag 13 oktober maakten de leerlingen via een escaperoom kennis met de correcte privacy instellingen, nettiquette en de bescherming tegen de gevaren van het internet.

20 10, 2017

Middenschool Geraardsbergen zegeviert in interscholentornooi veldvoetbal (miniemen)

oktober 20th, 2017|Categories: 2017-2018, Nieuws Middenschool|Tags: |

Op woensdag 18 oktober vond op de voetbalterreinen van KSV Geraardsbergen het jaarlijkse interscholen veldvoetbaltornooi plaats. Onze school kwam in actie met 2 ploegen (1 ploeg eerstejaars en 1 ploeg tweedejaars).

 

Het tornooi werd voor onze school een megasucces aangezien beide ploegen al hun wedstrijden winnend wisten af te sluiten en zo de 1ste plaats behaalden.

 

MSG 1:      Logan Touka, Milan Deneyer, Xeder Dewandel, Kobe Collier,

Jari Declercq, Lennert De Smedt, Haki Van Den Bremt,

Joran Hantson, Kane Ceupens, Jirne Deherder

 

MSG 2:      Oscar Cuyvers, Justen De Duytsche, Yarne Borremans,

Iebe Olivier, Kevin Mordijck, Jens Huyghe, Luca Bartoli,

Rune Vercleyen

 

MSG 1 – College: 5-1                               MSG 2 – Tisj: 12-0

MSG 1 – Karmelieten 1B: 4-0               MSG 2 – Karmelieten: 2-1

MSG 1 – Karmelieten 1A: 3-1                MSG 2 – College: 6-0

 

Langs deze weg wensen wij alle spelers te feliciteren voor hun inzet en het uiterst sportieve verloop van deze namiddag.