Ciao tutti!

De aftrap van het Erasmusproject werd gegeven in Ginosa in La Bella Italia! Laten we samen een kijkje nemen in het dagboek van onze leerlingen en leerkrachten 🤗:

Op dag 1 startten we de dag met rondleidingen. Aan de hand van quizjes en muzikale activiteiten leerden de landen elkaar kennen, waarna een optreden van het schoolorkest de cirkel rond maakte.

Dag 2 begon met een bezoek aan de restanten van een schooltje van Pythagoras. Na de lekkere lunch werd Taranto verkend met een bezoekje aan onder meer de kathedraal van Sint-Cataldo en een wandelingetje langs de winkels en de zee richting het kasteel en militaire domein van Aragonese.

Dag 3 viel letterlijk in het water. Toch kon een bezoek aan Castel del Monte onze dag opvrolijken. De gids bracht ons heel wat wijsheden bij over het rode, achthoekige kasteel. De trip naar Bari werd ingeruild voor een shopping momentje. Enkele koopjes later werden we verwacht in een lokale beenhouwerij in Sammichele om enkele lekkere producten te proeven.

Met een oriëntatiespel en voetbaltoernooi trapten we dag 4 op gang. Na de lunch bezochten we het oude stadsgedeelte van Ginosa en de oudste kerk van dit dorp waar we een hele portie geschiedenis konden opsnuiven. Een vleugje historie werd gevolgd door een druppeltje kunst, daar waar de schilder Kandinsky extra in de verf werd gezet met zelfgemaakte abstracte kunstwerken naar diens voorbeeld.

Op dag 5 mochten onze leerlingen pronken met hun kunstwerken die ze de dag ervoor hadden gemaakt. Nadien werd een tafelvoetbaltoernooi georganiseerd onder goedkeurend oog van een Italiaanse Paralympiër.

A presto 🇮🇹!