Erasmus

We verwelkomen deze week 11 leerkrachten en 28 leerlingen uit respectievelijk Italië, Macedonië, Turkije, Roemenië en Spanje. Dit in het kader van het Erasmus “Hug for maths” project van onze school.

De leerlingen van het Erasmus project verblijven 1 week bij ons, in België. Het was maandagochtend dus direct tijd om kennis te maken met onze school, stad en land. Maandag zijn we van start gegaan met een kennismaking op basis van een presentatie van de vertegenwoordigde landen. Onze leerlingen van 1 Delta namen de presentatie van België op zich. Tijdens de presentaties was 1OK2 druk in de weer in de didactische keuken om een typisch Belgisch gerecht klaar te maken.

Na de middag gingen de leerlingen van 1 Delta en 2OK1 op pad met de leerlingen. Als echte gidsen namen ze hen mee naar de meest belangrijke bezienswaardigheden in Geraardsbergen.

Dinsdag gingen we op stap naar de Westhoek en de kust. We bezochten het Tyne Cot Cemetery, de Menenpoort, de stad Ieper en het In Flanders Fields Museum. We sloten onze dag af aan onze Belgische kust waar we konden schaken op het strand. Wat een fijne ervaring!

Woensdag was het tijd voor een uitstapje dichter bij huis: Gent!

Terwijl de leerkrachten donderdag een rondleiding kregen op het Atheneum Geraardsbergen, volgden de leerlingen verschillende workshops bij ons op school. De workshops bestonden uit origamie, schaken, darts, optische illusies en Scratch. In de namiddag was er zelfs een heuse Just dance BATTLE, het werd een bewegingsles waarbij de leerlingen de wiskunde in de muziek moesten ontdekken.

Op de laatste dag werd er kennis gemaakt met virtual reality tijdens de les. Nadien was het tijd om afscheid te nemen. Wat een fantastische ervaring, deze week!