Erasmus project “Hug with maths”

Onze leerlingen en begeleidende leerkrachten waren een week te gast in IES Reyes de España. Samen met de studenten uit de andere deelnemende landen werd iedereen ondergedompeld in de mix van verschillende culturen. Gedurende het Erasmus project wordt de liefde voor wiskunde op inventieve wijze geweven als rode draad.

We delen graag enkele foto’s van onze activiteiten:

  • We werden warm welkom geheten door de burgemeester van Linares. Even voelden we ons VIP op het balkon van het stadhuis en ontdekten we de geschiedenis van Linares.
  • Tijdens deze week bezochten we verschillende musea. We leerden o.a. over de handel en munten in de Iberische wereld, en dat niet alles is wat het lijkt in het Archaeological Museum of Cástulo. We werkten aan geometrische vormen, leerden over de vele facetten van de wereldbefaamde mozaïek “The judgement of Paris – Mosaic of los Amores”.
  • We bezochten in Jaén de “Arab Baths” om de geometrie van hun bogen en sterrenlichten te bekijken en waren verbluft door het uitzicht bij Castillo de Santa Catalina. 🤩
  • We verkenden de steden Úbeda and Baeza, bewonderden de gebouwen uit de Renaissance getekend door de architect Andrés de Vandelvira.

Het was een week waar we het Belgisch weer herkenden in de Spaanse steden. 🌧️🌦️ Gezellig onze leerlingen zagen samenwerken en vriendschappen opbouwden. 😍Een speciale dank je wel aan de collega’s van Spanje – Macedonië – Turkije – Roemenië & Italië.🥰 Bedankt voor deze buitengewone ervaring, bedankt top team! ❤️