gratis workshops – techtalent

Aandacht alle ’ techtalents

Schuilt er in jou een echte ingenieur, ontwerper of uitvinder? Ben je geboeid door nieuwe technologie en steek je graag de handen uit de mouwen? Kom dan op STEM-expeditie in de GO! Middenschool Geraardsbergen.

In samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen en Fablab Fatcory organiseert onze Middenschool voor alle leerlingen uit het 5de en 6de lager onderwijs zes boeiende sessies waarin ze de wondere wereld van STEM verkennen. Deze expeditie is een echte doe-activiteit: de jongeren gaan zelf aan de slag, onderzoeken en experimenteren binnen een veilige context. Probleemoplossend denken, persoonlijke inbreng en eigen creativiteit staan centraal.

We bieden een volledig gratis traject van zes sessies aan op woensdagnamiddag dat perfect aansluit bij de leefwereld van de jongeren én afgestemd is op hun niveau.

Volgende workshops staan op het programma:

1. Woensdag 08/11: “Van idee tot creatie” – leer je eigen wereld ontwerpen met Maker.Stud.io
Wil je graag stickers, sleutelhangers of kledingontwerpen maken maar weet je niet waar beginnen. Ontdek met ons de wereld van MakerStud.io: een platform dat het ontwerpen van je eigen creaties eenvoudig maakt.

2.  Woensdag 15/11: “Magische wereld van lasersnijden”
Je leert de basis van het ontwerpen voor lasercutting. We laten je zien hoe je de machine veilig bedient en leren hoe je kan werken met verschillende materialen zoals hout, karton en plexiglas!

3. Woensdag 22/11: “Van pixels naar plastic”: duik in de 3D-printwereld
Leer hoe je van een digitaal ontwerp een echt tastbaar object kan maken, of dat nu een robot, een raket of een ring is!

4. Woensdag 29/11: “De kleurrijke kunst van vinylsnijden”
Leer hoe je coole ontwerpen op t-shirts en tassen kunt maken. En het beste deel? Je leert je eigen ontwerp op je eigen kleding aanbrengen!

5. Woensdag 06/12: “Magische patronen” – ontdek de wereld van digitaal borduren.
Een fascinerende techniek die moderne technologie combineert met traditionele textielkunst. Leer hoe een borduurmachine werkt en hoe je kan beginnen met het maken van je eigen ontwerpen.

6. Woensdag 10/01: “Microbit magic” – ontdek de wereld van programmeren en slimme technologie.
Ga aan de slag met de Micro:bit, een minicomputer die je leert programmeren om de coolste dingen te doen. Perfect voor jonge uitvinders die graag hun technische vaardigheden willen verbeteren. En of je nu een spelletje programmeert, een slimme gadget voor je huis hebt gemaakt of iets helemaal nieuws hebt verzonnen, we kunnen niet wachten om te zien wat jij gaat maken.

Schrijf snel in via ons inschrijvingsformulier. Deze STEM-expeditie is volledig gratis en de plaatsen zijn beperkt dus aarzel niet. Alle techtalents uit het 5de en 6de basisonderwijs zijn welkom!