schrijf-ze-vrij

Begin februari transformeerden opnieuw honderden scholen tot één gigantisch schrijfteam voor mensenrechten. Meer dan 100.000 leerlingen zullen die week brieven schrijven voor mensen die onterecht gevangen zitten of ander onrecht meemaken.

De leerlingen van GO! middenschool Geraardsbergen deden dit schooljaar opnieuw mee met de Schrijf-ze-Vrij actie van Amnesty International.

Voor wie schreven we en hoeveel brieven?

Ahmadreza Djalali werd gefolterd, gegijzeld en ter dood veroordeeld. Onze leerlingen schreven in totaal 203 brieven naar de ambassade van Iran om hem vrij te krijgen.

Rocky Myers kreeg de doodstraf ondanks een twijjfelachtig proces. Onze leerlingen schreven in totaal 248 brieven naar de ambassade van de Verenigde Staten van Amerika om hem vrij te krijgen.

Justyna Wydrzynska werd gestraft omdat ze een vrouw hielp die veilige abortus wou. Onze leerlingen schreven in totaal 135 brieven naar de ambassade van Polen voor dit onrecht.

Maung Sawyeddollah en de Rohingya moesten vluchten voor geweld en eist compensatie van facebook voor de verspreiding van de haatberichten. Onze leerlingen schreven in totaal 48 brieven naar Mark Zuckerberg.