maatschappij.

  • Ik ben creatief en hou van cultuur.
  • Ik volg de actualiteit.
  • Ik wil inzicht krijgen in hoe een samenleving werkt.
  • Ik kijk graag naar hoe mensen met elkaar omgaan.
  • Ik steek een helpende hand uit als iemand het moeilijk heeft.
  • Mijn motto: een gezonde geest in een gezond lichaam.

In dit vak bestudeer je de mens en zijn omgeving. Een wetenschappelijke insteek, waarin je al proeft van psychologie en sociologie, wordt gecombineerd met een sociaal aspect. Op een creatieve en projectmatige wijze worden de actualiteit, cultuur, het menselijk gedrag, communicatie, het menselijk lichaam en gezondheid verkend. Leerlingen leren een met een open blik naar anderen kijken en voeren onderzoek naar het gedrag van mensen en leren hoe met anderen in dialoog te gaan.

Mogelijk vervolg in het 2e jaar: Maatschappij & Welzijn.

Te combineren met: