Latijn (2 u. of 4 u.).

  • Ik ben geboeid door verhalen uit de oudheid.
  • Ik ben ge├»nteresseerd in taal en wil weten hoe die werkt.
  • Ik wil teksten uit de Oudheid lezen en ontcijferen.
  • Ik wil meer te weten komen over hoe Grieken en Romeinen leefden en dachten.
  • Kunst en cultuur boeien mij.
  • Ik wil leren hoe Latijnse woorden vandaag de dag onze talen be├»nvloedden.

Het vak Latijn heeft twee belangrijke componenten: de studie van een oude taal enerzijds en het bestuderen van de Romeinse samenleving en cultuur anderzijds. Deze optie is ideaal voor leerlingen met een talent voor talen en een nieuwsgierige interesse om een oude cultuur te leren kennen door middel van de studie van authentieke teksten. Vanaf het tweede jaar maken de leerlingen ook kennis met de Griekse taal en cultuur. Net als de Romeinen drukten de Grieken een blijvende stempel op verschillende aspecten van onze Westerse samenleving en dit tot op de dag van vandaag.

Mogelijk vervolg in het 2de jaar is Klassieke Talen.

Te combineren met: