talen.

  • Ik vind zowel Nederlands als Frans en Engels  boeiend.
  • Ik heb een rijke fantasie: ik bedenk graag verhalen.
  • Ik lees graag.
  • Ik wil onderzoeken hoe taal echt werkt.
  • Ik ben een echte mediagebruiker.
  • Ik wil graag andere culturen verkennen.

De focus ligt op het creatief omgaan met zowel Nederlands als Frans én Engels. Je wordt communicatief sterker in deze talen en krijgt er ook meer inzicht in. Je onderzoekt de oorsprong, gelijkenissen en verschillen tussen talen onderling. Daarnaast worden leerlingen uitgedaagd om vanuit hun verbeelding verschillende vormen van fictie te verkennen. Ook worden aspecten van het dagelijkse leven in verschillende culturen, en de rol die taal daar in speelt, onderzocht. Je leert van taal genieten.

Mogelijk vervolg in het 2de jaar: Moderne Talen & Wetenschappen.

Te combineren met: